In de maanden september en oktober staat VPRO documentaire, met een serie Digidocs, stil bij de steeds verder digitaliserende wereld en daarmee samenhangend groeiende invloed van ’tech’ op ons leven. Is het mogelijk regie te houden en hoe doen we dat dan?
Hoe houden we de regie in een steeds verder digitaliserende wereld? VPRO documentaire staat met de serie Digidocs dit najaar stil bij de groeiende invloed van ’tech’ op ons leven. De 2Docs verkennen hoe verborgen krachten ons bestaan steeds meer beïnvloeden: van de onzichtbare netwerken die ons omringen tot wie er bepaalt wat wij online te zien krijgen.
50Wat gebeurt er als robots zichzelf steeds verder ontwikkelen en verbeteren, zonder dat wij dat doorhebben? Is het wel nodig om altijd en overal online te zijn en waar vinden we de pauzeknop? Betekent ‘bewaren’ in deze tijd iets anders dan vroeger? Kijk in september en oktober naar een viertal 2Docs over de mens in een digitaliserende wereld.
Naar ons idee een kijktip met in het achterhoofd de vraag wat deze documentaires kunnen bijdragen aan de inrichting van toekomstbestendig onderwijs en wat het betekent ten aanzien van het ontwikkelen van 21ste eeuwse vaardigheden, 21st century skills en/of digitale geletterdheid. We gaan ze met belangstelling kijken.
Lees meer over de #documentaires op http://vpro.nl/digidocs
Ik heb deze docu ook gezien en vond het erg boeiend om naar te kijken. Er zitten veel voor- en nadelen aan de digitalisering van bijvoorbeeld werk en onderwijs. Op ons bedrijf wordt er tegenwoordig veel aandacht besteed aan digitale ondersteuning van talentontwikkeling, dit is erg effectief gebleken.
Technologie is stappen vooruit gegaan tijdens corona, want veel sectoren zijn gaan digitaliseren. Een robot kan onze leefomstandigheden verbeteren, maar tot hoe ver zul je een robot op zichzelf laten denken. Dat zijn punten die we zeker in de gaten moeten houden. Wat voor gevolgen zullen al deze ontwikkelingen hebben op de nieuwe generaties?